Misschien heb je het vlot al weleens zien drijven tijdens een warme zomerdag op de Reeuwijkse Plassen, maar de Reeuwijkse Fleur en Tim Lafeber van Tim’sVerhuurbedrijf hebben meer te bieden dan alleen een unieke ijsverkoopformule. Zo verhuren ze ook allerlei verschillende feestmaterialen. Nu is Fleur (19) genomineerd voor De Jonge 100 in de categorie Businesshero’s: een lijst van de meest veelbelovende en inspirerende Nederlandse jongeren tot en met 25 jaar.

“Het voelt echt als een eer voor mijn werk”, zegt Fleur Lafeber enthousiast over haar nominatie in de categorie Businesshero’s van de Jonge 100. In deze lijst staan jonge creatievelingen, die een idee hebben en dit uitwerken tot een bedrijf. In deze categorie staan naast ondernemers zoals Fleur ook YouTubers als NikkieTutorials, die ruim 11 miljoen abonnees heeft. Toch brengt dit volgens Fleur niet persé extra spanning met zich mee. “Het zijn natuurlijk wel grote namen, wat ik over mezelf helaas nog niet kan zeggen”, lacht ze. “Maar het maakt de eer eigenlijk alleen nog maar groter om naast zulke toppers in deze lijst te mogen staan.”

“Maar het maakt de eer eigenlijk alleen nog maar groter om naast zulke toppers in deze lijst te mogen staan.”

BROERTJE TIM

Fleur is medeoprichter van ‘Tim’s Verhuurbedrijf’, opgestart in 2013. Ze deelt de onderneming samen met haar broertje Tim (17), die met het idee kwam toen hij op een verjaardag van vrienden een gehuurde popcornmachine zag staan. “Het idee van, zoals wij dat noemen, ‘deurtje open, deurtje dicht’ waarbij klanten het product komen ophalen en later weer terugbrengen, vond hij heel erg interessant. Twee weken later stond onze eerste eigen machine voor de deur.” Na die eerste aankoop zo’n vijf jaar geleden volgden er meer. Zo verhuren ze nu onder andere ook suikerspin- en slushpuppy machines, heaters, en zelfs partytenten. “Het bedrijf is dus meer dan alleen het ijsvlot waar we de laatste tijd vooral veel mee in het nieuws zijn geweest.”

Toch is Tim natuurlijk in principe ‘het gezicht’ van het bedrijf, dus waarom is Fleur genomineerd en niet haar jongere broertje? “Hij is net te jong, je moet namelijk als genomineerde tussen de 18 en 25 jaar oud zijn. Maar de afgelopen periode is hij inderdaad vooral veel op de voorgrond gezet en nu is het voor mij ook wel leuk dat ik een keertje in the picture sta. We gunnen het elkaar enorm dus het is erg leuk om die afwisseling te zien. Ik werk ook vooral achter de schermen, als de stille kracht van de onderneming. We vullen elkaar heel erg goed aan en de dingen waar ik wat minder goed in ben is Tim weer beter in en andersom.”

TOEKOMSTPLANNEN

Tussen alle drukte door zit Fleur ook nog op school. Ze studeert International Business and Languages aan deRotterdam Business School. “Dat is erg leuk want binnen de opleiding leer ik dingen die ik dan meteen in de praktijk kan toepassen.” Aan toekomstplannen van de jonge onderneemster ook geen gebrek. “Het eerste plan is natuurlijk om gewoon mijn studie af te ronden. Uiteindelijk hoop ik dan verder te kunnen bij een internationaal of nationaal bedrijf. Welke branche weet ik nog niet, dat ben ik nog een beetje aan het uitvogelen. Maar met Tim’s Verhuurbedrijf wil ik ook zeker verder gaan. Het is een enorm leuk initiatief waar we veel van leren. Het is anders dan een standaard bijbaantje. Natuurlijk gaat er wel veel meer tijd in zitten maar het is eigenlijk een soort leuke hobby voor ons.”

Ook voor het bedrijf hebben de broer en zus veel in petto. Zo vertelt Fleur over een Italiaanse ijstuktuk waar ze in willen gaan investeren. “Zo kunnen we het leuke ijsconcept dat we op de plas hebben naar het vasteland trekken, voor op feestjes en verjaardagen. Bovendien willen we het vlot steeds meer op groene energie gaan laten draaien. Maar voor nu ben ik vooral heel erg blij met de nominatie voor De Jonge 100. Het is een mooie lijst met mooie concurrenten die hele gave ideeën hebben, dus het is een eer om er al tussen te mogen staan.”

Bron:
Rebonieuws.nl