Fleur Lafeber (19) uit Reeuwijk is genomineerd voor een landelijke prijs voor jonge ondernemers. Ze viel onder meer op met haar drijvende ijszaak op de Reeuwijkse Plassen.

De Reeuwijkse studente van de Rotterdam Business School staat in de nieuwe Jonge 100, een lijst met de meest veelbelovende en inspirerende jongeren tussen 18 en 25 jaar van Nederland. Het gaat om een jaarlijks initiatief van het populaire jongerenplatform Ondertussen.nl. Fleur Lafeber staat tussen beroemdheden als Esmee Visser (schaatsster), Famke Louise (vlogger), Martin Garrix (dj), Lil’ Kleine (zanger) en Matthijs de Ligt (voetballer). Er zijn vijf categorieën: idols, champions, superhumans, visionairs en businesshero’s. In laatstgenoemde categorie is de Reeuwijkse met 19 andere jongeren genomineerd. Hierin staan ondernemende creatievelingen die een idee hebben uitgewerkt tot een bedrijf.

Kinderfeesten

Fleur heeft samen met haar 17-jarige broer Tim Lafeber de onderneming Tims Verhuurbedrijf. ’s Zomers verkopen ze op een drijvend vlot ijs bij de Reeuwijkse Plassen en met dat initiatief hebben ze al diverse keren de (landelijke) media gehaald. Je kunt bij de jonge ondernemers ook terecht voor de huur van producten voor openingsfeesten, kinderfeesten of andere evenementen. Zoals popcorn- en suikerspinmachines, partytenten, klapstoelen en statafels.

Misschien heeft iemand in mijn omgeving me voorgedra­gen en heeft ondertussen.nl me daarna geselec­teerd

Fleur Lafeber

De Reeuwijkse heeft geen idee hoe ze in de top 100 van veelbelovende jonge mensen terecht is gekomen. ,,Misschien heeft iemand in mijn omgeving me voorgedragen en heeft ondertussen.nl me daarna geselecteerd.’’

Hoofdredacteur Henrike van Gelder van Ondertussen.nl en van de weekkranten Kidsweek en 7Days weet niet uit haar hoofd hoe Fleur op de lijst terecht is gekomen. ,,Het kan ook zijn dat één van onze redacteuren haar verhaal was tegengekomen en dat ijsvlot opvallend vond.’’

Broer

De jonge ondernemer is bijzonder blij én vereerd met de nominatie. Het enige minpuntje vindt ze dat ze niet samen met haar broer Tim op de lijst staat. ,,Hij had het ook zeker verdiend, maar Tim is nog te jong. Je moet minimaal 18 jaar zijn en mijn broer is 17.’’ De Reeuwijkse kan nu nog niet leven van de onderneming. Ze hoopt samen met haar broer in de toekomst wel haar brood met het bedrijf te kunnen verdienen. Bij de verkiezing worden begin volgend jaar in elke categorie een publieksprijs en een vakjuryprijs uitgereikt. In beide gevallen gaat het om een award. De publieksprijs is voor de genomineerde met de meeste stemmen. Wie Fleur Lafeber wil steunen, kan hiervoor terecht op de website van Ondertussen.nl.

Bron:
AD.nl