Tim Lafeber (15) trok veel media-aandacht en was zelfs te zien in het SBS-programma Hart van Nederland. Zelf kan hij niet echt goed verklaren waarom, staat in het AD. ,,Ik vind het wel een beetje vreemd al die belangstelling. Het is maar een klein iets, maar ik vind het wel grappig dat mensen er zo veel aandacht aan schenken.”

Media-aandacht

Alle media-aandacht is leuk, maar het mooie weer is volgens Lafeber de grootste reden voor alle drukte. ,,Mensen herkennen me nu wel als ik op het water werk, maar het is vooral de warmte waardoor mensen bij mij even stoppen.”

Start ijszaak

Lafeber begon de ijszaak toen hij merkte dat er rondom de plassen maar weinig plekken zijn waar er even een ijsje gehaald kan worden. ,,Zelf vaar ik hier ook regelmatig op de Reeuwijkse Plassen, en tijdens één van die vaartochtjes vroeg ik me af waarom de dichtstbijzijnde ijszaak